nieuws

Alcoholgebruik Noord-Hollandse jeugd daalt

Café

Het drankgebruik onder jongeren tussen de 12 en 18 jaar in het noordelijk deel van Noord-Holland daalt. Dit concludeert de GGD Hollands Noorden naar aanleiding van onderzoeken uit 2009 en 2005, zo meldde het maandag. Het alcoholgebruik onder de jeugd is nog wel te hoog.

Alcoholgebruik Noord-Hollandse jeugd daalt

Het alcoholgebruik onder jongeren is met 25 procent gedaald ten opzichte van 2005. Het overmatig gebruik verminderde met 20 procent. Deze dalingen zijn volgens de GGD te danken aan het feit dat jongeren onder de 16 minder zijn gaan drinken. Aan het drankgedrag van jongeren tussen 16 en 18 jaar is weinig veranderd.

GGD Hollands Noorden voerde in 2009 onderzoek uit onder ruim tienduizend leerlingen van meer dan veertig scholen voor voortgezet onderwijs in Noord-Holland Noord. Een vergelijkbaar onderzoek werd in 2005 gehouden.