nieuws

Alcoholtest voor binnentreden disco

Café

Bezoekers van discotheek Podium in Haaksbergen moeten vanaf volgende week zaterdag een blaastest ondergaan bij de ingang van de zaak. Hebben ze te veel gedronken, dan komen ze er niet in. De disco wil met de maatregel de kans op moeilijkheden als gevolg van alcoholgebruik voorkomen.

Alcoholtest voor binnentreden disco

De discotheek zet extra portiers in om te zorgen dat mensen niet te lang hoeven te wachten als gevolg van de alcoholtest. Ook wordt een beroep gedaan op de portiers om extra alert te zijn op mogelijke agressie wanneer bezoekers de toegang tot de discotheek wordt ontzegd.

Hartstikke creatief
Herman Potgieter van discotheek Podium zegt het eerste horecabedrijf te zijn die bezoekers bij de deur een alcoholtest afneemt. Branchevereniging Koninklijk Horeca Nederland noemt de blaastest ‘hartstikke creatief’, maar tekent daarbij aan dat de aanpak van alcoholmisbruik een taak is van de overheid en van de ouders van jongeren.