nieuws

Amsterdam onderzoekt 24-uurs horeca

Café

Amsterdam onderzoekt de mogelijkheden voor horecabedrijven die 24 uur per dag open mogen zijn. De stad werkt tevens aan een verruiming van de openignstijden voor alle horecabedrijven.

Amsterdam onderzoekt 24-uurs horeca

Burgemeester Eberhard van der Laan werkt aan een voorstel waardoor ongeveer tien horecazaken dag en nacht open mogen zijn. De horecazaken komen op plaatsen waar ze weinig overlast veroorzaken voor omwonenden. Twee mogelijke locaties zijn het C&A-gebouw op het Damrak en Oostenburg.

Uitgaansleven in de stad

Een woordvoerder bevestigt dat de burgemeester aan zo’n voorstel werkt. Hij komt daarmee tegemoet aan de wens van de gemeenteraad het uitgaansleven een impuls te geven door de openingstijden te verruimen. De raad moet nog wel met het voorstel instemmen schrijft de Amsterdamse krant het Parool.

Door een klein aantal zaken een vergunning te verlenen 24 uur per dag open te zijn, wil de burgemeester tegemoetkomen aan de grote behoefte onder het uitgaanspubliek tot in de vroege ochtend uit te gaan. ‘Maar we willen dat wel op zo’n manier doen dat bewoners daar geen last van hebben,’ zegt de woordvoerder.

Horecabedrijven

Het aantal bedrijven dat klokje rond open mag, blijft voorlopig beperkt tot ongeveer tien. De clubs moeten wel op aantrekkelijke, goed bereikbare locaties komen.

De populaire clubs Trouw en Canvas aan de Wibautstraat, en in het verleden club 11 in het Postkantoor bij Centraal Station, zouden model kunnen staan voor de nieuwe nachtclubs. Die zaken zijn gevestigd in leegstaande kantoorpanden op plekken waar relatief weinig mensen last hebben van uitgaanspubliek.

Van der Laan wil zijn plan nog voor de zomer voorleggen aan de gemeenteraad. De raad bespreekt dan waarschijnlijk ook de plannen van de burgemeester om de openingstijden voor alle horecazaken verder te verruimen.