nieuws

Bierfiets Amsterdam gekrompen

Café

De zogenoemde bierfiets in Amsterdam is smaller gemaakt en is nu anderhalve meter breed. Dat heeft de eigenaar van het verhuurbedrijf maandag bekendgemaakt.

Bierfiets Amsterdam gekrompen

De Amsterdamse kantonrechter oordeelde eerder deze maand dat de bierfiets een fiets is en daarom wettelijk niet breder mag zijn dan 1,50 meter. Aanleiding was een ongeluk vorig jaar met een bierfiets die 2,20 meter breed was. De eigenaar van het bedrijf dat de meerpersoonsfietsen verhuurt, besloot daarop de karretjes smaller te maken.

Bierfietsen worden ook wel partyfietsen of rijdende café’s genoemd. Meerdere personen kunnen plaatsnemen op deze fiets, terwijl veelal bier wordt geserveerd. Op het vervoermiddel is een bar gemonteerd. De fietsen rijden inmiddels door heel Nederland.