nieuws

Biertapkampioenschappen herleven in Urk

Café

In Café-restaurant ‘Het Achterhuis’ in Urk vindt maandag 18 september weer een biertapkamioenschap plaats. Niet onder de vlag van het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK), maar op initiatief van oud-organisator Jan de Rooij, coördinator Dick Wildeman en een aantal voormalige juryleden van de Nationale Biertapwedstrijden.

Biertapkampioenschappen herleven in Urk

Eind vorig jaar, na de 53e Biertapfinale, stopte het CBK met de regionale en provinciale voorronden van de in de horeca populaire wedstrijden over tappen van bier. Volgens coördinator Dick Wildeman was er vanuit de branche echter veel vraag naar een doorstart van de biertapwedstrijden. ‘En dat gaat nu gebeuren. De jury van de wedstrijd bestaat uit de vaste en professionele juryleden die jarenlang de bieren hebben beoordeeld’, aldus Wildeman.

Als de wedstrijd in Urk een succes wordt is het volgens Wildeman de bedoeling om meerdere regiowedstrijden te organiseren. Gevolgd door een finalewedstrijd tijdens een landelijke horecabeurs in Amsterdam of Maastricht. Deelnemers aan de wedstrijd kunnen zich op 18 september melden bij Het Achterhuis in Urk. Inschrijven kan vanaf 12.30 uur.

Het Nationale Biertapkampioenschap staat los van de activiteit die het CBK zelf nog op stapel heeft staan. Want hoewel het CBK dit jaar de voorronden schrapte van de Nationale Biertapwedstrijden zal er eind dit jaar wel een biertapfinale zijn. Het CBK heeft haar leden, de grote brouwers in dit land, gevraagd hiervoor deelnemers te leveren. De wedstrijd vindt 28 november plaats in de Stadschouwburg Sittard-Geleen in Sittard.

Reageer op dit artikel