nieuws

‘Biologisch stappen’ in Rotterdam

Café

Biologische drankjes, wanden van petflessen, een webcam op de watermeter bij de toiletten en zelf fruit plukken. Het uitgaanspubliek van Rotterdam moet zich zaterdagavond ervan bewust worden dat stappen ook milieuvriendelijk kan.

‘Biologisch stappen’ in Rotterdam

Uitgaan in een hippe club en toch verantwoord bezig zijn, dat is het motto van architectenbureau Döll en stichting Enviu. De organisatoren hopen na deze stapavond in Off Corso ook een echte duurzame club te realiseren. Dat is een van de redenen dat zij het feest, The Critical Mass, organiseren, zei een woordvoerster maandag.

De twee partijen willen een plek waar ‘clubbers’ dansend energie opwekken, op het relaxdak tussen de windturbine en het waterbassin een sigaretje roken, een biologisch biertje drinken en waar de toiletten met regenwater worden doorgespoeld.

Het doel is milieuvriendelijk uitgaan. Oftewel verantwoord hip clubben, stellen zij. Na deze avond denkt niemand bij duurzaamheid nog aan geitenwollen sokken, beloven de twee organisaties. Ze verwachten zaterdag ongeveer achthonderd feestgangers.

Poppodium Nighttown in Rotterdam moest in eerste instantie de eerste Duurzame Dance Club van Nederland worden. ‘Maar toen ging Nighttown failliet’, aldus de woordvoerster. Nu zijn de twee organisatoren vrij serieus in gesprek met Now&Wow. Deze Rotterdamse discotheek wordt momenteel verbouwd.

Ook de gemeente Rotterdam ziet zo’n club wel zitten. De wethouders Orhan Kaya van Cultuur en Roelf de Boer van de Dienst stedenbouw en volkshuisvesting zijn enthousiast. DS+V, de gemeentelijke dienst stedenbouw, staat volgens de bedenkers positief tegenover het initiatief.

Zie ook:
Rotterdamse jongeren spenderen miljoenen aan horeca

Reageer op dit artikel