nieuws

BOB krijgt Duitse vriendin

Café

De Nederlandse en Duitse politie binden samen de strijd aan tegen het grote aantal Nederlandse jongeren dat na discotheekbezoek in Duitsland met een slok op een verkeersongeval veroorzaakt. De Nederlandse Bewust Onbeschonken Bestuurder BOB krijgt een Duits zusje Schutzengel.

BOB krijgt Duitse vriendin

Duitse en Nederlandse vrouwen tussen de 16 en 24 jaar moeten optreden als beschermengel van hun vriend(in), zodat deze niet met alcohol en/of drugs achter het stuur gaat zitten.

Het project Schutzengel geeft de vrouwen als dank gratis toegang tot alle grote discotheken in het graafschap Bentheim en Eemsland. De politie Twente heeft dat donderdag laten weten.

Onderzoek leert dat 70 tot 80 procent van de bezoekers van Duitse discotheken Nederlandse jongeren zijn. De politie van Niedersachsen concludeerde dat dat bij hen veel ongevallen plaatsvonden onder jonge bestuurders. Op een zondagochtend in oktober 2004 verongelukten op de A35 (Enschede-Almelo) vijf jongeren uit Zeewolde toen zij met de auto terugkeerden na discobezoek in Duitsland.

Het startsein voor de actie Schutzengel is 19 april in Salzbergen, vlak over de grens met Duitsland.

Reageer op dit artikel