nieuws

Burgemeester sluit Poolse kroeg in Steenbergen

Café

Polska Knajpa, de Poolse kroeg in het centrum van het Brabantse Steenbergen, moet de deuren sluiten. Burgemeester Jan Hoogendoorn heeft besloten op grond van een politierapport geen exploitatievergunning te verlenen.

Burgemeester sluit Poolse kroeg in Steenbergen

Niet alleen wordt bij het café veel gevochten en zorgen stomdronken bezoekers voor veel overlast bij omwonenden, de uitbater van de kroeg zou zich bovendien schuldig maken aan bedreiging en mishandeling van mensen, meldt BN/De Stem.

Voor de burgemeester was dat laatste het belangrijkste argument voor sluiting. Gemeente en politie hadden al regelmatig contact over Polska Knajpa. ‘De gegevens zijn duidelijk, de situatie is nu echt bedreigend voor de omgeving. Dan kunnen wij niet anders dan de tent sluiten’, aldus Hoogendoorn.

Als het café niet binnen vier dagen dicht is, legt de gemeente de eigenaar een dwangsom op van tienduizend euro per dag, meldt Omroep Brabant. Naar aanleiding van klachten van omwonenden van het café stuurde de PvdA in Steenbergen eerder al een brandbrief naar het college, waarin de burgemeester werd gevraagd actie te ondernemen.

Meer cafésluitingen:

Reageer op dit artikel