nieuws

Drinken onder zestien in kroegen direct aangepakt

Café

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) worden in het hele land ingeschakeld om in cafés te controleren of jongeren onder de zestien jaar geen alcohol drinken. De boa’s mogen jongeren beboeten en overdrage aan de politie.

Drinken onder zestien in kroegen direct aangepakt

Dat schrijft De Telegraaf. Het lik-op-stuk beleid is direct het gevolgd van de invoering van de nieuwe Drank- en Horecawet. In de wet zijn cafébazen niet langer alleen strafbaar bij het schenken van alcohol onder zestien jaar. Ook de jongeren zelf krijgen een boete.

‘De controles worden nu echt streng. Ook kroegbazen willen dat het drankmisbruik in de kiem wordt gesmoord’, aldus woordvoerder Joris Prinssen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel