nieuws

Geen scherm vanwege te strenge eisen

Café

Horecaondernemers in Bergen op Zoom vinden dat de gemeente te strenge eisen stelt aan het plaatsen van een groot beeldscherm rondom de WK-finale. Daarom komt er geen scherm op de Grote Markt in de stad.

Geen scherm vanwege te strenge eisen

De gemeente laat in de regionale pers weten dat de voorwaarden in de Brabantse gemeente niet anders is dan in Roosendaal, waar wel een scherm staat.

‘Blijkbaar zijn de voorwaarden voor de ondernemers daar wél aanvaardbaar’, aldus een gemeentevoorlichter in BN/DeStem.

De voorlichter laat weten dat er in januari al gesprekken met de horeca zijn gevoerd over het eventueel plaatsen van een groot beeldscherm op de Grote Markt. ‘Ik begrijp best de roep om een mega-scherm nu Oranje de finale speelt, maar de horeca heeft daartoe geen verzoek bij ons ingediend. Toen niet en nu niet’.

De voorwaarden die de gemeente aan de horeca stelt gaan onder meer over de beveiliging en de inzet van koelwagens en tappunten.

Reageer op dit artikel