nieuws

‘Glazen verwijderen uit horeca

Café

Glas moet verdwijnen uit de horecagelegenheden in Urk. Dat zei CDA gemeenteraadslid Klaas Brouwer dinsdag. Jongeren op het voormalige eiland lopen volgens hem vaak met hun glas van kroeg naar kroeg en laten dat achter als het leeg is.

‘Glazen verwijderen uit horeca

Plastic bekers moeten voorkomen dat omwonenden op zondag eerst het glas moeten opvegen om een lekke band te voorkomen. Fractievoorzitter Louw van der Zwan van de SGP is ook voorstander van plastic bekers in de Urker horeca.

Daarmee heeft het CDA een meerderheid voor haar plan. Ook het beter controleren aan de deur van horecagelegenheden en een fietsenstalling in de buurt van het horecapleintje moeten de overlast voor de omwonenden zo veel mogelijk beperken.

Reageer op dit artikel