nieuws

Goed tweede kwartaal voor InBev

Café

De Belgisch-Braziliaanse bierbrouwer InBev, de grootste ter wereld gemeten naar volume, heeft een goed tweede kwartaal achter de rug. De omzet sprong naar 3,72 miljard euro, een stijging van 7,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Goed tweede kwartaal voor InBev

Het bedrijfsresultaat klom met 16,5 procent naar 1,23 miljard euro. De winst per aandeel komt uit op 0,82 euro tegen 0,65 euro een jaar geleden.

De producent van onder meer Dommelsch, Jupiler, Stella Artois en Beck’s zag de verkoop in West-Europa en Noord-Amerika dalen. De winst werd vooral gerealiseerd in opkomende markten, zoals Oost-Europa en Latijns-Amerika.

InBev geeft geen concrete verwachting voor 2007, zo meldt Het Financieele Dagblad. Maar zegt nog steeds mogelijkheden te zien voor verdere margeverbeteringen en waardecreatie.

Meer over InBev

Reageer op dit artikel