nieuws

Hoofdverdachte witwaszaak Heineken-ontvoerder vrij

Café

De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft de 58-jarige Rob G. op vrije voeten gesteld. Justitie beschouwt G. als hoofdverdachte in de witwaszaak rond de erfenis van Heineken-ontvoerder Cor van Hout.

Hoofdverdachte witwaszaak Heineken-ontvoerder vrij

Die werd in januari 2003 in Amstelveen doodgeschoten. Vorige week kwamen al vijf andere verdachten op vrije voeten.

Rob G. wordt ook wel de vijfde Heineken-ontvoerder genoemd. Hij was niet feitelijk bij de ontvoering van biermagnaat Freddy Heineken en diens chauffeur (in 1983) betrokken, maar speelde wel een rol op de achtergrond. Zo zou hij enkele miljoenen van het niet teruggegeven deel van het losgeld in bezit hebben gehad.

Justitie liet G. begin juli in het Spaanse Malaga arresteren. G. leidt daar een bordeel. Hij werd vervolgens overgeleverd aan Nederland.

Eerdere berichten over Heineken

Reageer op dit artikel