nieuws

Ierse plattelandskroegen verdwijnen

Café

Ierse plattelandskroegen verdwijnen in een alarmerend hoog tempo en de karakteristieke morsige oude man in de hoek van het café met zijn pijp en filosofische observaties lijkt met uitsterven bedreigd. Allerlei regels zitten de Ierse zaken vooral dwars.

Ierse plattelandskroegen verdwijnen

Tal van nieuwe of aangescherpte regels en prijsstijgingen zorgen ervoor dat wat eens de hoeksteen van ruraal Ierland was het niet langer kan bolwerken, stelde de Britse krant The Independent woensdag vast.

Het rookverbod, de moderne Ierse levensstijl, prijsstijgingen voor alcohol en een scherpe stijging van lokale lasten hebben ervoor gezorgd dat afgelopen twee jaar zeker 600 etablissementen hun deuren hebben moeten sluiten.

Ook de scherpere alcoholcontroles in het verkeer dreven oudere mensen ’s middags uit de kroegen. Een eind aan de daling van wat als belangrijke toeristische trekpleister wordt beschouwd, is vooralsnog niet in zicht.

Reageer op dit artikel