nieuws

Illegale kroegen nekken disco’s

Café

Het groot aantal discotheken, wat noodgedwongen de deuren moeten sluiten, wordt veroorzaakt door illegale kroegen. Dat stelt Koninklijk Horeca Nederland (KHN). Vooral in het oosten en noorden van het land leggen veel disco’s het loodje door zogenoemde zuipschuren.

Illegale kroegen nekken disco’s

‘De megadisco’s houden het hoofd nog wel boven water. Maar juist de kleinere discotheken hebben het enorm moeilijk. Dat is doodzonde, want vaak gaat het om horecabedrijven met een lange traditie’, aldus KHN-woordvoerder Anthony van der Klis in De Telegraaf.

Eén van de belangrijkste oorzaken van de aftakeling van de discotheek is volgens KHN de opkomst van illegale kroegen, ook wel zuipschuren genoemd. Van der Klis: ‘De organisatoren van deze feesten houden zich aan geen enkele regel, terwijl de eigenaren van discotheken allerlei dure maatregelen moeten nemen. Geen wonder dat ze niet overeind blijven’.

Uit cijfers van het Bedrijfschap Horeca & Catering blijkt dat in zes jaar tijd het aantal discotheken in ons land is gedaald van 409 naar 328. Alleen al in Noord-Brabant duikelde het aantal disco’s in zes jaar tijd van zestig naar 38. Alleen in de provincie Flevoland nam het aantal discotheken toe.

Reageer op dit artikel