nieuws

InBev biedt 30 miljard voor Anheuser

Café

De Belgisch-Braziliaanse bierbrouwer InBev heeft woensdagavond een bod van 46,3 miljard dollar (bijna 30 miljard euro) gedaan op de Amerikaanse branchegenoot Anheuser-Busch, dit bod werd al eerder aangekondigd, maar is nu daadwerkelijk uitgebracht.

InBev biedt 30 miljard voor Anheuser

Als het tot een overname komt, wordt de combinatie ’s werelds grootste bierbrouwer met bekende merken als Budweiser (Anheuser-Busch), Stella Artois, Hoegaarden en Beck’s (Inbev).

Het familiebedrijf Anheuser-Busch, dat al ruim 130 jaar in St. Louis gevestigd is, zal zich naar verwachting niet zonder slag of stoot overgeven aan het Belgisch-Braziliaanse concern. Topman August A. Busch IV zou zich reeds tegen een overeenkomst hebben gekeerd. Het Amerikaanse concern liet officieel weten het bod te bestuderen.

De speculaties over een fusie van InBev en Anheuser doen al jaren de ronde. Volgens analisten passen de twee bedrijven geografisch goed bij elkaar. Anheuser is de exclusieve importeur van bieren van InBev in de Verenigde Staten, terwijl Anheuser door een fusie betere toegang zou krijgen tot Europa en Zuid-Amerika.

Het jaarlijkse productievolume van de twee bierbrouwers bedraagt ongeveer 350 miljoen hectoliter. De gezamenlijke omzet bedraagt ongeveer 39 miljard dollar.

Reageer op dit artikel