nieuws

KHN Breda: ‘Wachten waar OM mee komt

Café

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Breda wacht met spanning het Openbaar Ministerie (OM) af in de zaak rond ernstige bedreigingen in de horeca in Breda. De lokale branchevereniging spreekt van een lastige situatie in antwoord op een grootscheepse politieactie gisteravond.

KHN Breda: ‘Wachten waar OM mee komt

Dinsdagavond werden bij een politieactie in Noord-Brabant tien leden van motorclub Satudarah aangehouden. De arrestaties hebben volgens het OM te maken met ernstige bedreigingen in de horeca in Breda.

Voorzitter Peter Werther van KHN Breda spreekt van een lastige situatie. ‘Wij kennen de geluiden ook. Maar in dit stadium is het verstandig om af te wachten waarmee het OM voor de dag komt. Wij doen er in ieder geval alles aan om veiligheid op de politieke agenda te krijgen in Breda’.

Werther zegt regelmatig met de burgemeester van Breda te spreken over het aspect veiligheid. ‘Het is altijd zinvol om met de burgemeester over veiligheid te praten. Zeker omdat je ziet dat de maatschappij de laatste jaren verandert. Het contact met de lokale overheid is daardoor een stuk intensiever geworden’.

De jongste berichtgeving over mogelijke afpersing in Breda heeft volgens Werther geen invloed op het imago van de horeca. ‘We hebben altijd een goed imago gehad en dat zal niet snel veranderen. Breda is net de titel Meest Gastvrije Stad van Nederland misgelopen. Maar we staan er zeker goed op’.

De aanhoudingen van de politie dinsdagavond vonden plaats in het clubhuis van Satudarah in Zundert, op de A16 tussen Breda en Rotterdam, en in Breda zelf. De politie laat weten dat meer aanhoudingen niet worden uitgesloten. Bij de actie waren meer dan honderd agenten van de politie Midden- en West-Brabant en het Korps landelijke politiediensten (KLPD) betrokken.

Reageer op dit artikel