nieuws

KHN: ‘Uitspraak Hof steun in de rug

Café

De uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch om het rookverbod voor horecagelegenheden zonder personeel niet geldig te verklaren, is een steun in de rug voor deze kleine groep ondernemers. Dat laat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in een reactie weten op het besluit van het Hof.

KHN: ‘Uitspraak Hof steun in de rug

‘Van het begin af aan hebben we de minister proberen te overtuigen dat er een uitzondering moet komen voor deze groep die geen rookruimte of terras kan installeren voor rokers. De minister heeft daar geen gehoord aangegeven’, aldus KHN-woordvoerder Anthony van der Klis in een reactie.

Het Hof liet dinsdag weten dat er geen deugdelijk wettelijke grondslag is die verplicht tot het instellen, aanduiden en handhaven van een dergelijk rookverbod in de kleine horeca.