nieuws

KHN wil Klink juridisch aanpakken

Café

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) start mogelijk een juridische procedure tegen minister Ab Klink. KHN wil zo onduidelijkheid wegnemen over het nieuwe rookbeleid.

KHN wil Klink juridisch aanpakken

Een voorbeeld van deze onduidelijkheid is dat Klink toestaat dat er na 1 juli in tenten van evenementen en festivals onder voorwaarden mag worden gerookt, aldus KHN. De minister heeft twee brieven hierover, die op 28 mei en 9 juni door KHN zijn verstuurd, niet beantwoord.

KHN heeft maandag 16 juni in samenwerking met een advocatenkantoor nogmaals een brief gestuurd naar Klink. Daarin eist de branchevereniging binnen vijf dagen ‘een bevredigend antwoord’. Antwoordt Klink niet binnen dit termijn, dan onderneemt KHN verdere stappen.

Bekijk onze speciale rookpagina voor meer informatie over het nieuwe rookbeleid

Reageer op dit artikel