nieuws

KoninginneNach blijft zitten met flink tekort

Café

De organisatie van KoninginneNach in Den Haag blijft zitten met een tekort van ruwweg zeker 25.000 euro. Onder andere een actie waarbij het publiek werd gevraagd via sms een bijdrage te leveren, heeft niet het beoogde resultaat gehad. Ook de inkomsten uit horeca vielen tegen. Dat zei Roland Verbiest van organisator Doen Evenementen vrijdag.

KoninginneNach blijft zitten met flink tekort

Vantevoren was al bekend dat het muziekevenement dit jaar financieel problematisch zou verlopen wegens tegenvallende sponsorbijdragen, nu het economisch minder gaat. Een maand geleden was er zelfs nog een ton te weinig. Met extra giften uit het bedrijfsleven en van de gemeente Den Haag zakte het nadelig saldo aan de vooravond van de ‘nach’ tot enkele duizenden euro’s.

Volgens Verbiest is de opbrengst van de sms-actie (1,50 euro per bericht) onder de 7000 euro gebleven, waar was gehoopt op 25.000 euro. Doordat het donderdagavond ook nog eens begon te regenen vielen de baten uit de horeca eveneens tegen.

De KoninginneNach trok dit jaar in iets afgeslankte vorm 200.000 mensen. Verbiest hoopt dat tevreden festivalbezoekers alsnog een sms-je willen sturen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de organisatie.

Reageer op dit artikel