nieuws

Kooistra koopt Danssalon in Eindhoven

Café

Horecamagnaat Sjoerd Kooistra heeft horecaonderneming de Danssalon in Eindhoven gekocht. De ondernemer zette maandagochtend zijn handtekening onder het koopcontract, meldde hij zelf. Kooistra trekt in totaal 4 miljoen euro uit om de extravagante discotheek in de stad om te toveren tot een vestiging van De Drie Gezusters.

Kooistra koopt Danssalon in Eindhoven

De horecaondernemer kreeg het karakteristieke pand in Eindhoven toevallig aangeboden. Het ondergaat een ingrijpende verbouwing. Kooistra verwacht dat het daarom nog een jaar kan duren, voordat hij de deuren van zijn nieuwe aanwinst opent.

De Groninger bezit tientallen horecazaken in verschillende grote steden. Hij verkocht onlangs vier van zijn cafés in Amsterdam. Van een bewuste verplaatsing van de activiteiten naar de provincie is volgens hem geen sprake. Van de twaalf resterende bedrijven staat er geen een meer in de verkoop, verklaarde hij maandag.

Kooistra kwam eerder in opspraak door omstreden faillissementen van verschillende horecazaken die hij pacht.

Reageer op dit artikel