nieuws

Kooistra legt beslag op café Hoppe

Café

Sjoerd Kooistra heeft beslag laten leggen op zijn oude zaak café Hoppe in Amsterdam. Het bedrijf is nu in handen van makelaar en horecaman Jan Wieger van der Linden. Kooistra zou ontstemd zijn over de handelwijze van Van der Linden.

Kooistra legt beslag op café Hoppe

Dat laat Van der Linden weten in het Stan Huygens Journaal. Daarin zegt Van der Linden dat Kooistra voor 10.000 euro per dag beslag laat leggen op café Hoppe. Volgens Van der Linden is het bedrag inmiddels opgelopen tot zo’n zeven ton.

Kooistra zou ontstemd zijn over aandelen die Van der Linden wil geven aan Pepijn Zonneveld, de manager van café Hoppe.

‘Kooistra zegt dat ik me daarmee niet aan ons contract zou houden, omdat hij het eerste recht van koop heeft bedongen, hoewel ik dat aandeel gewoon wil geven aan Pepijn als manager. Vreemde man. Misschien heeft hij iets tegen Pepijn’, aldus Van der Linden in De Telegraaf.

Van der Linden kocht vorige jaar café Hoppe van Sjoerd Kooistra. Daarnaast nam hij ook de Oesterbar en Bodega Keyzer over van de veelbesproken horecatycoon.

Meer over Sjoerd Kooistra

Reageer op dit artikel