nieuws

Kwartaalverlies voor Carlsberg

Café

Het Deense brouwerijconcern Carlsberg heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies geleden van 219 miljoen kroon (29,4 miljoen euro) netto. Het negatieve saldo is kleiner dan de 319 miljoen kroon van het eerste kwartaal van 2005 en is ook kleiner dan was verwacht.

Kwartaalverlies voor Carlsberg

Het verlies is voornamelijk het gevolg van eenmalige lasten, zoals kosten die waren gemoeid met de sluiting van een brouwerij in Kopenhagen. Carlsberg liet woensdag bij de presentatie van de resultaten weten dat het eerste kwartaal traditioneel een zwak kwartaal is en slechts een kleine bijdrage levert aan de jaarresultaten.

De bierbrouwer haalde een kwartaalomzet van 7,81 miljard kroon (1,1 miljard euro). De eerste drie maanden van vorig jaar waren goed voor een omzet van 7,4 miljard kroon. Carlsberg herhaalde zijn raming, die neerkomt op een stijging van de nettowinst met ongeveer 10 procent over heel 2006.

Reageer op dit artikel