nieuws

Legende Taylor strijdt voor dartpubs

Café

Dartlegende Phil ‘The Power’ Taylor vecht voor het voortbestaan van dartpubs in Groot-Brittannië. ’s Werelds beste darter van de afgelopen vijftien jaar staat pal achter een grote campagne om dartborden in horecazaken uit te breiden. Taylor vreest dat er over een tijdje geen dartbord meer te vinden is in de Britse pub.

Legende Taylor strijdt voor dartpubs

Uit onderzoek van online bookmaker Blue Square blijkt dat het aantal horecazaken met een dartbord de afgelopen jaren dramatisch is afgenomen. Beschikte de helft van de pubs vijf jaar geleden nog over een dartbord, nu is dat nog slechts 10 procent. Steeds meer Britse pubs worden eethuizen en gooien het dartbord eruit.

Save Our Darts
Taylor staat pal achter de campagne, genaamd Save Our Darts, om de terugval een halt toe te roepen. Niet zozeer uit medeleven voor horecaondernemers, maar meer uit angst dat het dartniveau in Groot-Brittannië zal dalen wanneer het dartbord uit de pub verdwijnt. Save Our Darts heeft als doel om in tien jaar tijd tienduizend dartborden te installeren in Britse pubs.

‘Darts heeft me grote mogelijkheden en momenten opgeleverd. Alleen als we met z’n allen achter de campagne gaan staan, kunnen we de prachtige sportmomenten van de afgelopen dertig jaar voorzetten’, aldus Phil Taylor. De 46-jarige Taylor begon zijn loopbaan in pubs in Stoke-on-Trent om vervolgens dertien maal de wereldtitel te veroveren.

Zie ook:
Nieuwe dartheld bezorgt caféhoudster hartverzakking

Legenda Taylor strijdt voor dartpubs

Reageer op dit artikel