nieuws

Miljoenen transacties vlak voor dood Kooistra

Café

Vlak voor zijn dood leende Sjoerd Kooistra van zijn privévermogen zeventig miljoen euro aan Plassania Beheer BV, de moedermaatschappij van zijn horecabedrijf. Ook liet hij het eigendom van Paviljoen Kaap Hoorn bij Groningen overdragen aan zijn levenspartner Dick Loorbach.

Miljoenen transacties vlak voor dood Kooistra

Het Parool spreekt over een financiële noodsprong van Kooistra in de hoop zijn imperium van een ondergang te redden. Kooistra leende vorige week van zijn privévermogen zeventig miljoen euro aan Plassania.

Door de lening kwam Plassania, inclusief rente, voor honderd miljoen euro in het krijt te staan bij Kooistra. Als zekerheid verstrekte Plassania aan Kooistra een hypotheek op een onafzienbare reeks horecapanden waarin Plassania belangen heeft, schrijft Het Parool.

Dagblad van het Noorden meldt dat Kooistra tien dagen geleden nog bij een notaris het eigendom van Paviljoen Kaap Hoorn bij Groningen heeft overgedragen aan Dick Loorbach, zijn partner en enige erfgenaam van Kooistra.

De regionale krant meldt dat het pand een waarde heeft van 2,35 miljoen euro en dat op het bedrijf een hypotheek rust van 2,85 miljoen euro. De akte is op 21 juni ingeschreven bij het Kadaster in Groningen.

Reageer op dit artikel