nieuws

Nederlandse tap schoner dan in België

Café

De gerenommeerde Belgische bierprofessor Gilbert Baetslé vindt dat Nederlandse pilsjes vele malen beter smaken dan de pilsjes van de tap uit België. Volgens Baetslé komt dit omdat Nederlandse ondernemers veel vaker hun tap schoonmaken.

Nederlandse tap schoner dan in België

Nederlandse kroegbazen laten de bierleidingen zeer regelmatig reinigen. Daarnaast spoelen ze de leiding zelf geregeld door. Belgische ondernemers spoelen hun leidingen veel minder vaak door.

‘Een vuile leiding leidt tot een slechte geur en smaak. Eer blijven bier- en schuimresten in achter waarin zich allerlei micro-organismen kunnen ontwikkelen. De leiding wordt dan een kweeknest van gisten, bacteriën en schimmels’, aldus Baetslé in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel