nieuws

Nino Beltgens wint NK Biertappen

Café

Nino Beltgens is Nederlands kampioen biertappen 2012. De kastelein van restaurant Quasimolo in Maastricht won de wedstrijd, die plaatsvond op de derde beursdag van de BBB in MECC Maastricht.

Nino Beltgens wint NK Biertappen

De deelnemers moesten op de beursvloer twee fluitjes, twee vaasjes en twee speciaalbieren (een bockbier en een witbier) tappen. Deze werden uitgeschonken op een plateau voor de jury, die bestond uit vakmensen op het gebied van bier en oud-winnaars.

Rudi Spanjers, de winnaar van vorig jaar, was automatisch geplaatst voor de finale in Maastricht. De andere tappers bereikten de eindstrijd via 34 regio- en drie districtfinales. De deelnemers waren voor het eerst live te volgens op een groot scherm.

Ton Opgenhaffen van La Cle in Maastricht ging met de meeste punten door naar de finale en werd daarbij als een van de favorieten beschouwd. In de finale maakte Opgenhaffen een cruciale fout door bier in een verkeerd glas te schenken. Hij werd uiteindelijk negende.

In de finale presteerde Nino Beltgens in zijn thuisstad Maastricht optimaal. De Limburger tapte en schonk op solide wijze zijn biertjes en overtuigde daarmee de vakjury.

Tweede werd Virginie Janssen van Oud Brabant in Oirschot. Gevolgd door Hugo Smeijer van De Stadtlander in Groningen.

Volledige uitslag NK Biertappen 2012

1 Nino Beltgens van Restaurant QuasiMolo in Maastricht

2 Virginie Janssen van cafe Oud Brabant in Oirschot

3 Hugo Smeijer van De Stadtlander in Groningen


4 Aleida Kranendonk van Cafe de Karre in Tuk

5 Maurice Gilissen van Cafe in den ouden Vogelstruys in Maastricht

6 Elias Bom van Cafe Walzicht in Woerden

7 Yvet Bosma van Het Achterhuis in Urk

8 Bas van der Aa van Cafe de Gouden Leeuw in Winssen

9 Ton Opgenhaffen van La Cle in Maastricht

10 Tim Fugers van The Cardinal in Soest

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen is een initiatief van de Stichting Tapwedstrijden en wordt georganiseerd in samenwerking met AB InBev, Bavaria, Grolsch, Heineken, KHN, MECC Maastricht en de Tapwacht.

Reageer op dit artikel