nieuws

Oktoberfeesten begonnen

Café

München staat vanaf afgelopen zaterdagmiddag zestien dagen lang in het teken van de 176e editie van de Oktoberfeesten. Het evenement in Zuid-Duitsland trekt waarschijnlijk meer dan zes miljoen bierliefhebbers uit binnen- en buitenland.

Oktoberfeesten begonnen

De traditie begon in oktober 1810. Toen werd ter ere van het huwelijk tussen kroonprins Ludwig van Beieren en prinses Therese van Saksen-Hildburghuizen een groot volksfeest georganiseerd. Destijds duurde het feest van 12 tot en met 17 oktober.

De burgers vermaakten zich zo goed, dat het evenement een jaarlijkse traditie werd. Later werd de begindatum wel vervroegd, om te kunnen profiteren van beter weer. Sinds 1810 werden de feesten 24 keer afgelast, wegens oorlogen en uitbraken van cholera.

Zaterdag verrichtte burgemeester Christian Ude van München om klokslag 12.00 uur de openingshandeling op de Theresenwiese. Hij sloeg daarbij het eerste vat bier aan.

Reageer op dit artikel