Dahak werkt sinds deze maand samen met De Boterlap. Hij heeft de menukaart van het eetcafé aangepast met als doel deze op een hoger plan te brengen. Zo is er onder andere extra aandacht voor duurzame producten, biologisch vlees en groenten van de bekende leverancier De Lindenhoff in Baambrugge en een nieuwe koffielijn van Buscaglione.
‘Naast de kaart zal er ingespeeld worden op het seizoen waarbij gedacht moet worden aan asperges en straks ook het mosselseizoen’, aldus Dahak in een toelichting.
De samenwerking tussen De Boterlap en Dahak gaat vermoedelijk verder dan de huidige aanpassingen op de kaart. Dahak: ‘In de nabije toekomst speelt ook de gedachte om het Boterlapconcept breder te trekken waardoor er nog meer accent wordt gelegd op het restaurantgedeelte’.
De Boterlap won in 2009 de Misset Horeca Lipton Ice Terras Top 100. De boterlap werd door de vakjury destijds omschreven als een echt terrasbedrijf waarbij het terras het kloppende hart vormt van de bedrijfsomzet is.
Omar Dahak maakte als jonge kok faam bij ’t Nonnetje in Harderwijk. Hij zorgde ervoor dat het restaurant een Michelinster kreeg. Na zijn vertrek werkte hij onder meer voor het luxe resort Hof van Saksen in Drenthe. De laatste tijd is hij met zijn bedrijf Cuisine Homard actief als adviseur voor horecabedrijven.