nieuws

Ook ministerraad schuift rookverbod van tafel

Café

Kleine cafés zijn definitief van het rookverbod af. De ministerraad stemde vrijdag in met het voorstel van minister Edith Schippers.

Ook ministerraad schuift rookverbod van tafel

De minister maakte al eerder bekend dat ze het rookverbod wil versoepelen. Nu is ook de ministerraad akkoord. Voor de versoepeling formeel wordt, moet eerst het besluit over het recht op rookvrije werkplekken worden aangepast. Die is opgenomen in de tabakswet.

De asbakken in kleine cafés kunnen, voor zover ze dat nog niet stonden, per direct weer op tafel. ‘De handhaving van het rookverbod in kleine cafés heeft geen prioriteit meer’, liet een woordvoerder eerder weten. Ook worden uitstaande beotes voor overtredingen van het verbod teruggetrokken, wist nieuwssite NU.nl te belden.

Het rookverbod blijft gelden voor restaurants, cafés met personeel, discotheken en sportkantines.

Reageer op dit artikel