nieuws

Ophef over olifantactie café

Café

Een actie van café ’t Trefpunt in Putten om geld in te zamelen voor weeskinderen in Afrika heeft voor flinke ophef gezorgd. De stichting waarvoor de opbrengst bedoeld was, wil het geld niet hebben.

Ophef over olifantactie café

Sander Kalkman van ’t Trefpunt liet een olifant opdraven waarop kinderen tegen betaling een rondje konden rijden. De opbrengst zou overgemaakt worden aan stichting Be More. Maar Be More wil het geld niet hebben.

Volgens een woordvoerder van de stichting zouden de leefomstandigheden van de olifant niet goed zijn en zou het welzijn van het beest in het geding zijn. Gevolg is dat Be More het opgehaalde geld niet wil ontvangen.

Kalkman laat in De Telegraaf weten dat het jammer is dat het goede doel geld misloopt door deze commotie. ‘Het was een impulsief idee, we deden het helemaal voor het goede doel. Onze medewerkerster Leonie van den Hoorn vertrekt in maart voor Be More voor vrijwilligerswerk naar Afrika’

Grand café ’t Trefpunt gaat zich nu buigen over een nieuwe bestemming van de opbrengst. Totaal werd er tweeduizend euro opgehaald met de olifantactie.