nieuws

Schip Veronica wordt discoboot in Zwolle

Café

Het schip van de voormalige radiopiraat Veronica vertrekt naar Zwolle om daar te fungeren als discoboot. Dat maakte de eigenaar van de Norderney donderdag bekend. Eerder was Waalwijk in beeld als aanlegplaats.

Schip Veronica wordt discoboot in Zwolle

Het schip was van 1964 tot 1974 de thuisbasis van de toenmalige piratenzender. De huidige eigenaar wist het schip in 1978 van de sloop te redden. Sindsdien heeft de Norderney verschillende horecafuncties gehad in onder meer Amsterdam, Maastricht en Leeuwarden.

Het schip ligt momenteel in de haven van Antwerpen. De gemeente Zwolle onderzoekt nog onder welke voorwaarden de discoboot mag beginnen.

Het vaartuig komt naast een al bestaande horecaboot te liggen, meldde de gemeente. ‘Het kan een toeristentrekker van formaat worden, maar we willen eerst onderzoeken of het allemaal mogelijk is’, aldus een woordvoerder. De politie heeft globaal ingestemd met de beoogde locatie. Omwonenden worden in december voorgelicht.

Eerder was Waalwijk in beeld om het schip binnen te halen. De gemeente stak er echter een stokje voor om veiligheidsredenen. Dit tot afgrijzen van de afdeling Waalwijk van Koninklijk Horeca Nederland (KHN).

Zie ook

Reageer op dit artikel