nieuws

Stapmoeders mogelijk juridisch aangepakt

Café

Horecaondernemers beraden zich over het nemen van juridische stappen tegen het initiatief ‘Vroeg op stap’. Dat zegt Esther Herber-Zey van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) naar aanleiding van het plan van de stapmoeders om uitgaanstijden te veranderen via het politieke instrument Burgerinitiatief.

Stapmoeders mogelijk juridisch aangepakt

‘Bij sommige bedrijven gaat het pas lopen om half een. Het uitgaanspubliek wil het zo. Moeten zij dan allemaal lijden onder jongeren die niet eens dronken worden in de horeca’, vraagt Herber-Zey zich af in De Telegraaf.

Hannie Gorter, een van de Friese stapmoeders, is teleurgesteld is de houding van enkele horecaondernemers. ‘We proberen mee te denken en juist zo onze verantwoordelijkheid te nemen’.

Eerder deze week liet KHN weten het plan van de stapmoeders, om via het Burgerinitiatief de horecatijden bespreekbaar te krijgen in de Tweede Kamer, maar niets te vinden. KHN vindt het ronduit merkwaardig dat ouders de overheid vragen om hun kinderen eerder thuis te laten komen.

Hannie Gorter en Myriam Loonen zijn de initiatiefnemers achter Vroeg op stap. De Friese stapmoeders hebben als doel het uitgaan te verplaatsen van ’s nachts naar ’s avonds. Met ruim 70.000 handtekeningen op zak willen ze een debat in de Tweede Kamer over dit onderwerp. De Stichting Alcoholpreventie (STAP) heeft zich inmiddels achter de Friese plannen geschaard.

Zie ook

Reageer op dit artikel