nieuws

Stappenplan om rookclaim in te dienen

Café

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) stuurt horecaondernemers zonder personeel een brief waarin het uitleg geeft over de betekenis van de juridische procedure rondom het rookverbod. Ook geeft KHN een stappenplan vrij om minister Klink per brief op de hoogte te brengen van geleden schade als gevolg van het rookverbod.

Stappenplan om rookclaim in te dienen

KHN heeft als belangrijkste taak haar leden te ondersteunen en de belangen te behartigen, meldt KHN op haar site Horeca.org. Dit geldt ook voor de laatste ontwikkelingen wat betreft de juridische uitspraken over het rookverbod.

In de brief wordt uitgelegd wat de juridische procedures, na de rechtelijke uitspraak rondom rookcafé De Kachel, inhoudt. Ook wordt gemeld of het mogelijk is een schadeclaim in te dien bij de Staat wanneer er sprake is van omzetderving als gevolg van het rookverbod.

De branchevereniging legt middels een stappenplan haarfijn uit hoe een schadeclaim in te dienen bij de Nederlandse Staat. In een voorbeeldbrief, die horecaondernemers kunnen downloaden en kunnen aanpassen, wordt minister Klink gevraagd om binnen veertien dagen te bevestigen dat hij de aansprakelijkheid erkent.

Reageer op dit artikel