nieuws

Tegenslag voor Heineken in VS

Café

De verkoop van bier van Heineken in de VS loopt achter bij de verwachtingen. Heineken-topman Jean-Francois van Boxmeer denkt dat het beoogde doel, 1 miljoen hectoliter bier, niet wordt gehaald.

Tegenslag voor Heineken in VS

‘Heineken zal niet break-even draaien in de VS’, zo vreest Van Boxmeer. De verkopen van premium light bier in de VS lopen achter vanwege prijsverhogingen, het relatief slechte weer en de sterkere concurrentie.

In de eerste zes maanden steeg het volume van premium light nog wel met 30 procent tot 402.000 hectoliter. De bierbrouwer is echter niet voornemens om de prijzen voor het premium light bier in de VS te verlagen.

Van Boxmeer deed zijn uitspraken in een toelichting op de resultaten van de eerste zes maanden van dit jaar. Daaruit blijkt dat de omzet van Heineken is gestegen van 5,7 naar 6,1 miljard euro. De operationele winst kwam over het eerste halfjaar uit op 906 miljoen euro.

Zie ook

Reageer op dit artikel