nieuws

‘Uitzondering rookverbod is onverantwoord

Café

Een uitzondering op het rookverbod voor kleine horecaondernemers is ,,onverantwoord’’. Dat schrijven gezondheidsfondsen, vooraanstaande wetenschappers en gezondheidsorganisaties donderdag in een open brief aan de CDA-fractie. De brief is een reactie op het voornemen van het nieuwe kabinet om het rookverbod voor kleine cafés op te heffen.

‘Uitzondering rookverbod is onverantwoord

Volgens de briefschrijvers is de rookvrije horeca de beste maatregel die CDA-minister Ab Klink heeft genomen. Ook is volgens hen niet aangetoond dat kleine horecabedrijven door de maatregel zwaarder zijn getroffen dan andere horecaondernemingen.

‘Uw minister van Volksgezondheid, dr. Ab Klink, heeft in volle overtuiging bij zijn aantreden de maatregel tot rookvrije horeca in de volle breedte aangekondigd en uitgevoerd. Dit ondanks diverse protesten, ingegeven, ondersteund en gefinancierd door de tabaksindustrie’, zo staat in de brief.

Ook wordt er volgens de ondertekenaars volledig voorbijgegaan aan de publieke opinie en het draagvlak voor de maatregel in de samenleving. De brief is ondertekend door tientallen organisaties en personen zoals Stivorodirecteur Lies van Gennip, KWF-kankerbestrijdingdirecteur Ton Hanselaar en Els Borst, voormalig minister van VWS en voorzitter van de Nederlandse Federatie Kankerpatiëntenorganisaties.

b>Lees meer:

Reageer op dit artikel