nieuws

VWS: Geen versoepeling rookverbod

Café

Er is absoluut geen sprake van de mogelijkheid om het rookverbod voor kleine horecaondernemers te versoepelen. Dat laat de woordvoerder van minister Klink van VWA weten in reactie op een uitspraak van de eigenaar van het veroordeelde Groningse café De Kachel.

VWS: Geen versoepeling rookverbod

De uitsluiting van een eventuele versoepeling van het rookverbod voor kleine horecabedrijven wordt gemeld door de woordvoerder van Minister Klink. Ze reageert hiermee op de uitspraak van Gerhard Sannes van café De Kachel, die vrijdagmiddag na het horen van het vonnis meldde uit betrouwbare bron te hebben vernomen dat VWS zou kijken naar versoepeling van het rookverbod voor kleine horecazaken.

Sannes liet vrijdagmiddag tijdens de persconferentie in café De Kachel, genoteerd door HierMagHetWel.nl, weten dat er mogelijk een versoepeling van het rookverbod voor kleine horecazaken komt. De uitspraak van Sannes zorgde voor gejuich onder de aanwezigen in de Groningse kroeg.

De eigenaren van het Groningse café De Kachel moeten van de rechter een boete van 1200 euro betalen omdat zij het rookverbod herhaaldelijk hebben overtreden. Bovendien krijgt de zaak een voorwaardelijke stillegging met een proeftijd van een jaar opgelegd. De Kachel heeft aangegeven tegen de uitspraak in beroep te gaan.

Reageer op dit artikel