nieuws

Waardering voor goed getapt speciaalbier

Café

De Alliantie voor Biertapperijen (ABT) heeft de Pint prijs voor Bijzondere Verdienste gewonnen. ABT kreeg de prijs tijdens de goed bezochte uitreiking van de Pint Bierprijzen op woensdag 4 november.

Waardering voor goed getapt speciaalbier

Een duidelijk verraste voorzitter Hans Glandorf nam het bijbehorende kingsize bierglas in ontvangst en toonde zich verguld met het juryrapport.

Oordeel jury

‘Deze gespecialiseerde groep van cafés biedt de consument de mogelijkheid om met een breed gamma van speciaalbieren, waaronder een aantal van de tap, kennis te maken. Ook richten zij zich op het geven van voorlichting en besteden zij veel aandacht aan de juiste behandeling van het bier, zoals het schenken in het juiste glas.

Goed getapt speciaalbier

Volgens Pint voorzitter Jeroen Carol-Visser hebben zowel Pint als de Abt het speciaalbier in Nederland de plaats gegeven die het toebehoort. Meer dan veertig cafés zijn lid van ABT. Hierdoor heeft de bierliefhebber in grote delen van Nederland de mogelijkheid te genieten van een goed getapt speciaalbier in het juiste glas. Dit stemt de jury tot tevredenheid. Wij hopen dat ABT nog verder zal groeien zodat nog meer consumenten ons geliefde product zullen weten te vinden.’

De Pint Stimuleringsprijs ging naar Fedor Vogel. De uitgever van het glossy blad Bier! werd geroemd om zijn gedurfde initiatief om in deze tijd een laagdrempelig blad over bier in de markt te zetten.

Misset horeca Live met biertips van Hans Glandorf

Reageer op dit artikel