nieuws

WK Barista: Sleijster zaterdag in aktie

Café

Liesbeth Sleijster, de Nederlandse deelnemer aan het WK Barista in Denemarken, start op de derde speeldag van het kampioenschap. Dat heeft de loting uitgewezen.

WK Barista: Sleijster zaterdag in aktie

Sleijster moet zaterdag 21 juni om exact zestien minuten over twaalf haar presentatie geven voor de vakjury. Ze treedt op de laatste speeldag van het wereldkampioenschap op.

De opgelopen weken heeft de topbarista zich intensief voorbereid. Sleijster kiest voor een bourbonkoffie van Daterra. Verder zit er een klein beetje koffie uit Guatemala in, ‘die een prachtige complexe fruitigheid geeft in de aftertaste’, aldus Sleijster op Koffiegek.nl.

Het Word Barista Championship vindt van 19 tot en met 22 juni plaats in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Van donderdag tot en met zaterdag vinden de voorrondes plaats waarbij 52 koffietoppers in actie komen. Zondag 22 juni strijden zes finalisten om de wereldtitel.

Reageer op dit artikel