nieuws

Prijsverschillen fluitje bier en kop koffie zeer divers

Café

De prijzen die door de Café Top100-bedrijven gehanteerd worden voor pils en koffie lopen sterk uiteen. De verschillen daartussen ook. Voor een fluitje bier is het verschil €0,75 en voor een kop koffie zelfs €1,40. Dat blijkt uit onderzoek van Misset Horeca onder de 100 beste cafés.

Prijsverschillen fluitje bier en kop koffie zeer divers

Café ‘t Keerpunt in het Drentse Spijkerboor tapt het goedkoopste fluitje bier van alle Top100-ondernemingen. Het op nummer 73 bivakkerende etablissement vraagt er €1,75 voor. In den Uiver in Haarlem is het duurst met €2,50. Een prijsverschil van €0,75!

 

Uit de rondvraag onder de cafés blijkt verder dat er maar liefst dertien verschillende prijzen worden gehanteerd voor een fluitje. €2,20 komt het meest voor. De gemiddelde prijs ligt daar echter met €2,12 nog behoorlijk ruim onder.

 

Koffie

De prijzen die worden gevraagd voor een kop koffie lopen ook zeer uiteen, maar liefst veertien diverse prijzen. Het goedkoopste bakkie wordt geserveerd voor €1. Een vanafprijs die wordt gehanteerd door Anno 1890 in Amsterdam (plaats 41).

 

Het duurste is die in Nescafé in Nes op Ameland (nr. 64) met €2,40. Het  verschil is bij een kop koffie met €1,40 dus nog hoger dan bij een fluitje bier. De meest genoemde prijs is €2 en het gemiddelde ligt daar net iets onder, (afgerond) €1,94.