Overname DE Master Blenders vrijwel rond

Overname DE Master Blenders vrijwel rond

Oak Leaf, het investeringsvehikel van Joh. A. Benckiser (JAB), heeft zijn overnamebod op koffie- en theebedrijf DE Master Blenders (DEMB) onvoorwaardelijk verklaard. De bieder kreeg tot nu toe 91,84 procent van de aandelen toegezegd. Dat maakte Oak Leaf woensdag bekend. De overige aandelen kunnen worden aangemeld tot 25 september.

Oak Leaf maakte ook bekend Pierre Laubies te willen benoemen tot algemeen directeur van DEMB. De Fransman heeft ruim 25 jaar ervaring in de consumentengoederenindustrie en werkte het grootste deel van zijn loopbaan bij Mars. De Nederlander Bart Brecht wordt bestuursvoorzitter.

JAB bracht in april van dit jaar een bod uit van 12,50 euro per aandeel DEMB, waarmee het bedrijf op ongeveer 7,5 miljard euro werd gewaardeerd. DEMB keerde in juli vorig jaar terug op de Amsterdamse beurs en werd toen een waarde toegedicht van circa 4 miljard euro.

In de aanmeldingstermijn die op 17 september verstreek, werd bijna 77 procent van de aandelen DEMB aangemeld. Samen met de aandelen die de bieder al in handen had, komt het totaal op 91,84 procent van het totaal. JAB maakte in juni bekend het bod gestand te zullen doen bij de aanmelding van 80 procent van het aandelenkapitaal.

Als na de na-aanmeldingstermijn meer dan 95 procent van de stukken is aangemeld, zal JAB een uitkoopprocedure starten die losstaat van de overname. De resterende aandeelhouders krijgen dan eveneens 12,50 euro per aandeel.

Bron: ANP