nieuws

Esther Maasdam opnieuw beste bij NK latte art

Café

Esther Maasdam heeft haar Nederlandse titel latte art met succes verdedigd. De in Londen werkzame barista werd tijdens de finale van de Dutch Latte Art Championship 2012 op de beurs Beleef Koffie | Beleef Thee in Utrecht voor het tweede opeenvolgende jaar tot winnaar uitgeroepen.

Esther Maasdam opnieuw beste bij NK latte art

Het podium in de Utrechtse Jaarbeurs was volledig vrouwelijk. Winnaar Esther Maasdam van Ristretto in Londen werd vergezeld door Kim Staalman van de Coffee Company in Amsterdam, en vanaf 1 juli collega van Maasdam, en Dieudy van Bergen van het Douwe Egberts Café in Den Haag.

Maasdam is sinds 1 april werkzaam in Londen en zat twaalf uur in de bus om in Utrecht haar titel te verdedigen. ‘Londen is een geweldige koffiestad. Het niveau ligt er erg hoog en barista is er een vak. Ik werk samen met de Engelse kampioen. Je moet twee jaar in een land werkzaam zijn om er mee te kunnen doen aan wedstrijden, maar op dit moment voel ik me ook nog te veel Nederlander. En natuurlijk wilde ik mijn titel verdedigen.’

In de finale betraden zes deelnemers het wedstrijdpodium. De drie anderen waren Nathan Streunding (Coffee Company Den Haag), Suzanne Gerrits (Mark’s World of Tastes Wijchen) en Ivo Janss (Coffee Company Den Haag). Zij moesten binnen acht minuten twee espresse macchiato’s, twee latte’s en twee eigen creaties latte presenteren aan een jury. Het kampioenschap is een initiatief van SCAE Nederland en werd door veel beursbezoekers aandachtig gevolgd.

Reageer op dit artikel