nieuws

Arnhemse ondernemers gaan bitcoins accepteren

Café

Gasten van de Arnhemse horecabedrijven Njoy café, Kohinoor of India, café Den Koopman en restaurant De Smidse kunnen vanaf 28 mei afrekenen met bitcoins. De initiatiefnemers hopen dat meer ondernemers in de stad zich aansluiten.

Arnhemse ondernemers gaan bitcoins accepteren

Vier Arnhemse restaurants en cafés accepteren vanaf 28 mei bitcoins, zo schrijft Omroep Gelderland. Om dit te communiceren, is de website Arnhem Bitcoinstad geïntroduceerd. De ambitie is dat meer ondernemers in de stad zich aansluiten bij het initiatief.

Veel belangstelling

In het artikel op de website van Omroep Gelderland wordt één van de initiatiefnemers geciteerd. Hij verwacht dat het niet bij de vier genoemde bedrijven blijft. Volgens hem hebben veel ondernemers interesse getoond.

Speciale website

Om de acceptatie van bitcoins zichtbaar te maken, is de website Arnhem Bitcoinstad in het leven geroepen. De deelnemende bedrijven worden daarop vermeld.

Daarnaast zijn deze te herkennen aan een sticker op het raam en wordt op 28 mei in het centrum een bijeenkomst georganiseerd.

Den Haag

De bitcoin is bezig aan een opmars in de horeca. Sinds 20 maart is in Den Haag een Bitcoin Boulevard, een initiatief van tien bedrijven die het elektronische betaalmiddel accepteren.

De Waag Delft

In april 2013 startte stadscafé De Waag in Delft met het accepteren van de bitcoin, in december dat jaar gevolgd door hotel Van Walsum in Rotterdam.

Seats2meet

Vergaderconcept Seats2meet liet ook al weten de elektronische munt dit voorjaar te gaan accepteren.

Reageer op dit artikel