nieuws

NK Biertappen op weg naar finale op de Horecava

Café

Het NK Biertappen, waarvan de finale plaatsvindt op de Horecava, is hard op weg richting de ontknoping. Na de eerste regionale tapwedstrijd op de Horecabeurs Goes, worden de komende week nog vier regionale en twintig lokale tapwedstrijden georganiseerd. 

NK Biertappen op weg naar finale op de Horecava

Ruim 1500 professionele biertappers gaan strijden om de titel Nederlands Kampioen Biertappen. Het kampioenschap is een initiatief van Stichting Tapwedstrijden.nl en wordt georganiseerd om de kwaliteit van het bier tappen in de Nederlandse horeca nog verder te verbeteren. De landelijke finale van het NK Biertappen vindt op 13 januari 2016 plaats op de horecavakbeurs Horecava in Amsterdam. Naast de regionale wedstrijden, worden er ook 20 lokale wedstrijden gehouden. Deelnemers kunnen meedoen aan een regionale wedstrijd en lokale wedstrijd. Er zijn dus dubbele kansen voor de professionele biertapper.

Strenge tapprotocollen
Tijdens de wedstrijden beoordeelt de landelijke jury het getapte bier op onder andere de schuimkraag, de presentatie en nog 34 andere punten. Tijdens regiowedstrijden gaan de beste drie biertappers door naar de landelijke finale. Juryvoorzitter Gerrit Verweij: ‘Het animo is groot en daardoor moeten we streng zijn. De deelnemers worden beoordeeld op basis van strenge tapprotocollen. Uiteindelijk bepaalt een deskundige jury bestaande uit oud-winnaars, horecahelden, biersommeliers en bierdeskundigen wie door mag naar de landelijk finale.’

Data en locaties van de Regionale wedstrijden
Woensdag 7 oktober:     Regiowedstrijd Zuid Nederland   BBB beurs in Maastricht
Maandag 12 oktober:     Regiowedstrijd Noord Nederland Horecabeurs Noord Nederland, Martinikerk Groningen
Maandag 26 oktober:     Regiowedstrijd Oost Nederland   Stadsschouwburg in Nijmegen
Maandag 9 november: Regiowedstrijd West Nederland     A9 Studio’s in Uitgeest

Inschrijven en meer informatie: www.tapwedstrijden.nl

Reageer op dit artikel