nieuws

Zevende editie Jeneverfestival Schiedam in teken van Gin

Café 187

Schiedam staat zaterdag 11 en zondag 12 juni in het teken van de zevende editie van het Jeneverfestival. Lokale, nationale en internationale distillateurs showen hier de paradepaardjes van hun eigen gedistilleerde jenevers en moderne gins.

Zevende editie Jeneverfestival Schiedam in teken van Gin

Dit jaar staat het Jeneverfestival in het teken van de afstammeling van jenever: gin. Distillateurs uit binnen- en buitenland presenteren gedurende het Jeneverfestival diverse jenevers en gins in de monumentale Havenkerk. De beste bartenders van Nederland en België geven cocktaildemonstraties. Diezelfde bartenders strijden op zondag tegen elkaar tijdens een cocktailwedstrijd.

Groter dan ooit

Dit jaar is het Jeneverfestival groter dan vorige edities. Het plein voor het stedelijk museum biedt een podium voor muzikale acts. De Lange Haven en de Appelmarkt maken de verbinding tussen het Jenevermuseum en het plein voor het Stedelijk museum. Hier zijn (biologische) delicatessen verkrijgbaar bij een karavaan met foodtrucks en kramen.

Workshops

Gedurende het Jeneverfestival kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende workshops. Zo kunnen ze een eigen parfum creëren op basis van moutwijn of combinaties tussen jenevers en sigaren of bier en pijptabak proberen.

Jenevermuseum 20 jaar

Het Jenevermuseum bestaat in 2016 20 jaar. Voor deze speciale gelegenheid verschijnt daarom een extra limited edition botteling. Gedurende het festival is er de tentoonstelling ‘Het begin van Gin’, zijn er diverse ambachten op de binnenplaats te zien en mogen bezoekers een kijkje nemen in de keuken van de Schiedamse Stokers.

Reageer op dit artikel