nieuws

Vicini Arnhem ‘enorm trots’ op benoeming Mooiste Koffievenue in Koffie Top 100

Café 2799

Vicini Arnhem is door de jury van de Koffie Top 100 2016 uitgeroepen tot Mooiste Koffievenue. ‘Enorm trots dat zowel de koffie als de inrichting van de zaak zo wordt gewaardeerd’, aldus Robert Wittenberg, directeur Dudok Arnhem.

Vicini Arnhem ‘enorm trots’ op benoeming Mooiste Koffievenue in Koffie Top 100

Vicini Arnhem is – naast Rotterdam – de tweede vestiging van dit concept van de Dudok Groep.  Toen naast Dudok in Arnhem een mooie horecalocatie vrijkwam, twijfelde de eigenaren van de Dudok Groep en partner Remco Witberg niet lang over een tweede vestiging van de Italiaan. Wel in een iets stoerdere versie. Lennard Beumer van Dudok Groep is verantwoordelijk voor het interieur van Vicini Arnhem dat binnen meer dan 100 couverts telt.

Koffie Top 100

Naast dat Vicini Arnhem werd verkozen tot Mooiste Koffievenue, bemachtigde de zaak ook de 27ste plek in de Koffie Top 100. Wittenberg: ‘We zijn heel erg trots dat het team dit heeft bereikt. En dat een half jaar na opening.’ Barista en bedrijfsleider Dennis Verhoeven is momenteel op vakantie. ‘Maar als hij volgende week terug is, gaan we dit zeker vieren. Het is een stimulans om nog meer op koffie in te zetten.’

Onder de indruk

Vicini-Arnhem-001-272x181Hoofdjurylid en conceptontwikkelaar Ronald Huiskamp was tijdens zijn bezoek onder de indruk van de zaak. ‘Wát een prachtige locatie voor een fijne kop koffie. Ruim, licht en kleurrijk, precies wat je verwacht van een Italiaanse Osteria. Het hoekpand met hoge plafonds ademt zonder meer een Italiaanse sfeer uit waar je voor een schappelijk prijs de hele dag door terecht kunt.’

Goed doordacht

Vicini is zowel deli restaurant als bar, waarbij de laatste twee gescheiden zijn door een mooie ‘glas in metaal’ wand, die mooi warm licht werpt op de terracotta tegels op de vloer bij de bar.  Fijn interieur, goed doordacht en aansluitend bij het concept. En daarom de Mooiste Koffievenue in de Koffie Top 100 2016.

 

Reageer op dit artikel