nieuws

Bierbrouwwedstrijd Brand 2017: Session IPA

Café 1793

Bierbrouwer Brand en bierconsumentenvereniging Pint organiseren voor de zesde keer de Brand Bierbrouwwedstrijd. Tijdens deze wedstrijd voor thuisbrouwers draait het ditmaal om het brouwen van de perfecte Session IPA. De winnaar krijgt de kans om met de meesterbrouwers van Brand, zijn of haar Session IPA te brouwen in de bierbrouwerij in Wijlre.

Bierbrouwwedstrijd Brand 2017: Session IPA

De jaarlijkse groei van het aantal deelnemers aan de Brand Bierbrouwwedstrijd laat de populariteit van het thuisbrouwen in Nederland zien. In mei werd de Brand Porter van Dennis Pancras en Niels Bosman uit een recordaantal inzendingen (194) gekozen als winnaar. Op 12 december wordt de winnende Brand Porter in Enschede gepresenteerd.

Session IPA

Voor de nieuwe wedstrijd kunnen thuisbrouwers dus hun Sessio IPA insturen. De Session IPA staat bekend om de sterke hopbitterheid en hop smaak met een lager, ‘sessionable’, alcohol gehalte. Het bier is dorstlessend en fris met een lichte body. Door het lagere alcoholgehalte wordt Session IPA omschreven als een ‘lichter’ bier.

Balans zoeken

De toegankelijkheid van de IPA zal dan ook een belangrijke rol spelen bij de beoordeling van het bier van de thuisbrouwers. Daarnaast zorgt het lagere alcoholgehalte voor de nodige uitdaging in deze wedstrijd; de thuisbrouwer moet namelijk zoeken naar een optimale balans tussen oorspronkelijk IPA bier en het lagere alcoholgehalte.

Winnaar

De winnaar van deze wedstrijd mag in Wijlre, samen met de meesterbrouwer van Brand, zijn of haar bier brouwen. Voorgaande jaren waren dat Marc Vriens (Pilsener), Jacques Bertens (Zwaar Blond), Jeroen  Free (IPA), Bart Engel (Saison) en Dennis Pancras en Niels Bosman (Porter).

Inschrijven voor de Brand Bierbrouwwedstrijd kan hier tot en met 17 maart 2017 (minimum leeftijd is 18 jaar).

Reageer op dit artikel