nieuws

Grolsch gaat Japans bier nieuwe eigenaar brouwen

Café 1944

De Japanse bierfabrikant Asahi gaat een van zijn bekendste bieren Super Dry ook in Nederland brouwen. Het bier druppelt vanaf 2018 uit de brouwketels van Grolsch. De brouwerij nabij Enschede is de enige productielocatie van Asahi in Nederland, dat onlangs Grolsch inlijfde.

Grolsch gaat Japans bier nieuwe eigenaar brouwen

Behalve in Nederland zal Asahi, de nieuwe eigenaar van Grolsch, Super Dry, een licht bier dat niet al te hoppig smaakt, ook in Italië gaan produceren. Asahi lijfde eerder dit jaar ook de Italiaanse brouwer Peroni in, waarmee de stap op de Italiaanse markt valt te verklaren. Super Dry wordt momenteel in circa zeventig landen verkocht. In Zuid-Korea en Hongkong is het merk naar verluidt populairder dan Heineken.

Meer overnames op ‘premium pilsmarkt’

De overnamehonger van Asahi lijkt overigens met het inlijven van de twee Europese merken nog niet gestild. De Japanners kijken naar meer overnames in de regio. Vorige maand kondigde de topman van Asahi al aan dat er groeimogelijkheden liggen op de ‘premium-pilsmarkt’ in Europa. Volgens kenners richt Asahi zijn pijlen daarbij vooral op brouwerijen in Oost-Europa.

 

Meer over bier, ondernemen, restaurants, hotels en alles wat de horeca bezighoudt? Maak dan kennis met Misset Horeca via een proefabonnement. €49 voor een half jaar.

Reageer op dit artikel