nieuws

Rondje op de Bierfiets mag nog steeds in Amsterdam

Café 1396

De rechter moest eraan te pas komen, maar een rondje toeren op een ‘bierfiets’ mag voorlopig nog steeds in Amsterdam. De stad moet een gebiedsverbod voor bierfietsen beter onderbouwen en de gevolgen voor exploitanten zorgvuldiger bekijken.

Rondje op de Bierfiets mag nog steeds in Amsterdam

Zo luidde het oordeel van de voorzieningenrechter in Amsterdam. Een aantal exploitanten van bierfietsen was zelf naar de rechter gestapt. Ze wilden het geplande verbod  – per 1 januari 2017 voor grote delen van de binnenstad – aanvechten. De bierfiets is al jaren onderwerp van discussie in de stad.  Valkenburg slaagde er eerder wel in de bierfiets te verbannen. 

De burgemeester liet dinsdag via zijn woordvoerder aan het ANP weten dat hij de uitspraak gaat bestuderen en later met een inhoudelijke reactie komt.

Door het hele centrum als verboden gebied aan te wijzen, schrijft de rechter, kunnen de bierfietsen die daar staan gestald ook niet naar delen in de stad waar het verbod niet geldt. Het gebiedsverbod maakt het exploitanten volgens de uitspraak daarom ‘feitelijk onmogelijk’ om hun onderneming voort te zetten in delen van de stad waar het verbod niet geldt.

Reageer op dit artikel