nieuws

Amsterdamse café Lellebel maakt kans op Brinkprijs

Café 1762

Het Amsterdamse café Lellebel maakt kans op de Jos Brink Oeuvreprijs, de onderscheiding voor mensen die zich inzetten voor een betere positie van onder andere homo’s en transgenders. Ook voorzitter van het Nederlandse Netwerk voor Intersekse Miriam van der Have, en politieagente en -woordvoerster Ellie Lust zijn genomineerd.

Amsterdamse café Lellebel maakt kans op Brinkprijs

Lust is opgevallen doordat ze mede-initiatiefneemster is van het politienetwerk Roze in Blauw, het aanspreekpunt voor genoemde groepen bij en buiten de politie. Dragshowbar Lellebel is er speciaal voor de travestie-, transseksuele, homoseksuele en lesbische gemeenschap, waarvoor het allerlei bijeenkomsten organiseert.

Van der Have is medeoprichter, voorzitter en woordvoerster van het Nederlands Netwerk Intersekse/DSD (NNID) en medevoorzitter van de Organisation Intersex International Europe (OII Europe).

Prijs is geldbedrag

De jury voor de Jos Brink Prijs 2017 bestaat uit onder anderen Paul de Leeuw, modeontwerper Jan Taminiau en Lisette Kuyper (SCP-onderzoeker). De winnaar wordt bekendgemaakt op 21 mei. De oeuvreprijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro.

Reageer op dit artikel